קובה בורגול וסולת עם מילוי של בשר וצנוברים טעימה וריחנית הפלוס הגדול הוא שהקובה מבושלת ולא מטוגנת והכי חשוב לא קשה להכנה, המראה יפה והטעם מעולה, מוסיפים סלט קצוץ דק ליד ויש לכם ארוחה מנצחת.
חומרים לבצק:
250 גרם בורגול דק
מעט פלפל לבן/שחור
אופן הכנת הבצק :
בקערה שמים את הבורגול ומוסיפים כ-1.1/2 כוסות מים (כוס חד פעמית שתיה קרה) משרים ל- 1 שעה , המים נספגים ומתקבלת תערובת לחה,לאחר השעה מוסיפים לתערובת את הסולת , המלח, ההל הטחון מערבבים ומוסיפים בהדרגה עוד כ-1 כוס מים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כמו בצק ) נוחה לעבודה (מנסים לשטח את התערובת על היד אם היא לא מתפרקת הגענו למרקם הנכון).
במידה והתערובת יבשה יש להוסיף מים, עד לקבלת בצק, מניחים במקרר למנוחה כ- 1 שעה.
ניגשים להכנת המלית.
חומרים למילוי :
1/2 ק"ג בשר טחון גס
2 בצלים קצוצים דק
50 גרם צנוברים
1/4 כוס שמן
1/4 הל טחון
1/2 כפית בהרת לקובה (של תבליני פרג)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר משנה את צבעו, מוסיפים את התבלינים והצנוברים טועמים ומתקנים תיבול , מניחים בצד לקרור .
חומרים לבישול הקובה:
סיר רחב וגדול קוטר 30 (לא שטוח )
מים רותחים כ-3/4 סיר
1.1/2 כפות כורכום
1 כף מרק עוף
1 בצל שלם
2 גזרים מקולפים ושלמים
מלח לפי הטעם (לטעום את הנוזל לפני ההוספה)
אופן הכנה:
שמים את כל התבלינים והירקות בסיר ומרתיחים ,מבשלים כ-20 דקות , בזמן בישול המרק מכינים את הקובות.
הרכבת הקובה :
שמחים צלוחית עם מים (על מנת להרטיב את הידיים) בידים רטובות לוקחים חתיכה מהבצק (קצת יותר גדולה מכדור פינג פונג) מכל כדור יוצרים מעין קערה ואז ממלאים במילוי הבשר סוגרים לעיגול ועם ידיים מעט רטובות משטחים לקובה שטוחה, מכניסים למרק הרותח כ- 5 קובות בכל פעם וממתינים עד שהקובות יצופו מוציאים את הקובות (ללא הנוזל) ומניחים על מגש , ממשיכים לבשל את כל הקובות שיצרנו , אוכלים כמה שרוצים ובמידה ונישאר מקפאים ומחממים במיקרוגל (הטעם והמרקם לא נפגעים) בתאבון.
חומרים לבצק:
250 גרם בורגול דק
200 גרם סולת
1 כפית מלח
1/4 כפית הל טחוןמעט פלפל לבן/שחור
אופן הכנת הבצק :
בקערה שמים את הבורגול ומוסיפים כ-1.1/2 כוסות מים (כוס חד פעמית שתיה קרה) משרים ל- 1 שעה , המים נספגים ומתקבלת תערובת לחה,לאחר השעה מוסיפים לתערובת את הסולת , המלח, ההל הטחון מערבבים ומוסיפים בהדרגה עוד כ-1 כוס מים עד שמתקבלת תערובת אחידה (כמו בצק ) נוחה לעבודה (מנסים לשטח את התערובת על היד אם היא לא מתפרקת הגענו למרקם הנכון).
במידה והתערובת יבשה יש להוסיף מים, עד לקבלת בצק, מניחים במקרר למנוחה כ- 1 שעה.
ניגשים להכנת המלית.
חומרים למילוי :

2 בצלים קצוצים דק
50 גרם צנוברים
1/4 כוס שמן
1/4 הל טחון
1/2 כפית בהרת לקובה (של תבליני פרג)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
מטגנים את הבצל הקצוץ עם 1/4 כוס שמן עד להזהבה, מוסיפים את הבשר הטחון מערבבים ומטגנים עד שכל הנוזלים מתאדים והבשר משנה את צבעו, מוסיפים את התבלינים והצנוברים טועמים ומתקנים תיבול , מניחים בצד לקרור .
חומרים לבישול הקובה:
סיר רחב וגדול קוטר 30 (לא שטוח )
מים רותחים כ-3/4 סיר
1.1/2 כפות כורכום
1 כף מרק עוף
1 בצל שלם
2 גזרים מקולפים ושלמים
מלח לפי הטעם (לטעום את הנוזל לפני ההוספה)
אופן הכנה:
שמים את כל התבלינים והירקות בסיר ומרתיחים ,מבשלים כ-20 דקות , בזמן בישול המרק מכינים את הקובות.
הרכבת הקובה :
שמחים צלוחית עם מים (על מנת להרטיב את הידיים) בידים רטובות לוקחים חתיכה מהבצק (קצת יותר גדולה מכדור פינג פונג) מכל כדור יוצרים מעין קערה ואז ממלאים במילוי הבשר סוגרים לעיגול ועם ידיים מעט רטובות משטחים לקובה שטוחה, מכניסים למרק הרותח כ- 5 קובות בכל פעם וממתינים עד שהקובות יצופו מוציאים את הקובות (ללא הנוזל) ומניחים על מגש , ממשיכים לבשל את כל הקובות שיצרנו , אוכלים כמה שרוצים ובמידה ונישאר מקפאים ומחממים במיקרוגל (הטעם והמרקם לא נפגעים) בתאבון.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה