חומרים ל-24 עוגיות
100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ-10 דקות לפני האפיה)
170 גרם פיסטוקים (לא קלויים)
1.1/4 כוסות קמח רגיל( כוס חד פעמית שתיה קרה)
1.1/4 כוסות קמח רגיל( כוס חד פעמית שתיה קרה)
1 שקיות סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל אמיתי
5 כפות סוכר
3 כפות חלב
אופן הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות ולקלות כ-8 דקות את הפיסטוקים (קלייה קלה מאוד) לקרר ולקצוץ גס.
בקערה שמים חמאה, סוכר וניל,5 כפות סוכר,3 כפות חלב, בעזרת מזלג לערבב את התערובת כ-1 דקה להוסיף את הקמח להמשיך לערבב עד לקבלת פרורים גדולים , להוסיף את שברי הפיסטוק ולערבב בעדינות עד שהבצק והפיסטוקים התאחדו (לא לערבב יותר מידי אחרת העוגיות לא יצאו פריכות) מתקבלת תערובת פרורית , ליצור עיגולים בעובי 1/2 ס"מ
לסדר את העוגיות (אין צורך במרווחים) על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום 180 מעלות כ-13 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.בצדדים בזמן האפייה העוגיות שומרות על צורתן ולא תופחות .להוציא מהתנור להמתין 5 דקות ולהניח את העוגיות על גבי רשת לקרור מלא (הם הכי טעימות קרות!) לשמור בכלי אטום (אפשר להקפיא אותן ולשלוף בשעת הצורך).
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה