יום שישי, 4 במאי 2012



עוגיות חמאה ופיסטוק שילוב נהדר וקל להכנה מצויינות ליד הקפה .

חומרים ל-24 עוגיות

100 גרם חמאה (להוציא מהמקרר כ-10 דקות לפני האפיה)
170 גרם פיסטוקים (לא קלויים)
1.1/4 כוסות קמח רגיל( כוס חד פעמית שתיה קרה)
1 שקיות סוכר וניל
1 כפית תמצית וניל אמיתי
5 כפות סוכר
3 כפות חלב

אופן הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות ולקלות כ-8 דקות את הפיסטוקים (קלייה קלה מאוד) לקרר  ולקצוץ גס.

בקערה שמים חמאה, סוכר וניל,5 כפות סוכר,3 כפות חלב, בעזרת מזלג לערבב את התערובת כ-1 דקה להוסיף את הקמח להמשיך לערבב עד לקבלת פרורים גדולים , להוסיף את שברי הפיסטוק  ולערבב בעדינות עד שהבצק והפיסטוקים התאחדו (לא לערבב יותר מידי אחרת העוגיות לא יצאו פריכות) מתקבלת תערובת פרורית  , ליצור עיגולים בעובי  1/2 ס"מ
לסדר את העוגיות (אין צורך במרווחים) על גבי תבנית התנור מרופדת בנייר אפייה ולאפות בחום 180 מעלות  כ-13 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות.בצדדים בזמן האפייה העוגיות שומרות על צורתן ולא תופחות .

להוציא מהתנור להמתין 5 דקות ולהניח את העוגיות על גבי רשת לקרור מלא (הם הכי טעימות קרות!) לשמור בכלי אטום (אפשר להקפיא אותן ולשלוף בשעת הצורך).








אין תגובות: