רולדת תפוחים מבצק פריך מאפה נימוח ונמס בפה מושלם ליד הקפה וקל להכנה
הכמות לרולדה אחת ארוכה
חומרים:
100 גרם חמאה (להוציא כ-15 דק' לפני השימוש)
1.1/2 כוסות קמח (כוס חד פעמית שתיה קרה)
1 חלמון ביצה (את החלבון לשמור לציפוי)
1/2 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 כפות חלב
למלית
3 תפוחי עץ גדולים (מכל הסוגים)
2 כפות מיץ לימון
3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
לקישוט:
אבקת סוכר
חופן מקלות שקדים (לא חובה)
אופן הכנת הבצק:
בקערה שמים חמאה, חלמון ביצה, קמח, 1/2 שקית אבקת אפיה סוכר, חלב ותמצית וניל,
לערבב עם מזלג עד לקבלת בצק אחיד לכסות בניילון ולשים במקרר עד להכנת המלית.
הכנת המלית: לקלף את התפוחים ולגרד על מגרדת בצד הגס, לסחוט היטב ולשים בקערה (את המיץ שנשאר מהתפוחים אפשר לשתות מאוד בריא), להוסיף לתפוחים קינמון , סוכר ולימון, לערבב עד לפיזור הסוכר והקינמון באופן אחיד.
על גבי נייר אפייה לפזר קמח בנדיבות לרדד את הבצק למלבן בעובי 1/2 ס"מ לפזר את מלית התפוחים על כל המלבן בצק
ולגלגל לרולדה (אני מקפלת קיפול ראשון של הבצק ואז מרימה את נייר האפיה והבצק מתקפל /מתגלגל לבד).
להרים את הרולדה עם נייר האפיה להניח באלכסון על גבי תבנית התנור ,למרוח את החלבון ששמרנו על פני הרולדה ולפזר את השקדים .
לחמם תנור ל- 180 מעלות לאפות כ-30 דקות או עד שהמאפה משחים להוציא ולקרר ,
לפני ההגשה לפזר אבקת סוכר לחתוך את הרולדה לפרוסות ולהגיש.
לשמור במקרר.
2 תגובות:
מצויין!!! מכינה כבר פעם שנייה! ממש מומלץ!
היי
תודה רבה שמחה שאהבת
יש לי בלוג נוסף יותר פעיל אשמח אם תיכנסי, אני מצרפת קישור http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=SIGALB18
תודה ושבוע נפלא
סיגל
הוסף רשומת תגובה