יום ראשון, 27 במאי 2012

עוגת גבינה במרקם קציפתי











עוגה גבינה מתכון של אמא שלי מרגו כמובן קלה מאוד להכנה וטעימה טעימה יש לה מרקם אורירי קל ונמס בפה .

חומרים :
תבנית קפיצית 28
6 ביצים
3 קופסאות גבינה 5%
1 שמנת חמוצה
1 אינסטנט פודינג בטעם וניל
3 כפות קורנפלור (גדושות)
1.1/2 כוסות סוכר

לציפוי :
1 שמנת מתוקה
1 איסטנט פודינג
1 כוס חלב

אופן הכנה :

מפרידים את החלבונים והחלמונים לקערות .
לקערת החלמונים מוסיפים 3/4 כוס סוכר, 3 קופסאות גבינה לבנה 5%
1/2 חבילה אינסטנט פודינג וניל , 3 כפות קורנפלור, שמנת חמוצה ומקציפים .

בקערה נפרדת מקציפים את החלבון עם ה - 3/4 כוס סוכר שנותר
מוסיפים את האינסטנט פודינג שנשאר .

מאחדים את שני התערובות ביחד בתנועת קיפול .

שופכים את התערובת לתבנית האפייה ,מחממים תנור ל-180 מעלות

מניחים את תבנית העוגה בתוך תבנית מלבנית של התנור ממלאים את התבנית במלבנית במים (אפשר לעשות זאת בתוך התנור)ובכך אנחנו יוצרים בן מארי ואופים כ-45 דקות במידה והעוגה מתחילה להשחים מניחים עליה נייר אפיה .
העוגה מוכנה כשקיסם ננעץ בה ויוצא נקי מקררים.
ציפוי :
מקציפים שמנת מתוקה 1 איסטנט פודינג וניל וכוס חלב לקצף יציב , מצפים את העוגה ושומרים במקרר כ-8 שעות לפני ההגשה .
העוגה בתוך המים

לאחר האפיה לפני הציפוי






אין תגובות: