יום שישי, 4 במאי 2012

פרגיות צלויות בתנור עם בצל ותבלינים




פרגיות עסיסיות צלויות בתנור עם בצל רוטב צי'לי ותבלינים  מעדן !!!

חומרים :
1 ק"ג סטייק פרגית פרוס ונקי משומן
2 בצלים גדולים
כ-4 כפות רוטב צ'ילי
תבלינים: חוואג' למרק, מלח, פלפל שחור, ופפריקה מתוקה
4 כפות שמן קנולה

אופן הכנה :
רוחצים את הפרגיות ומניחים במסננת שכל הנוזלים ירדו,
פורסים בצל לטבעות בעובי 1/2 ס"מ ומפרידים את הטבעות.
על תבנית התנור מניחים נייר אפייה (אני שמה 2 יחידות) שמים 2 כפות שמן קנולה ומסדרים את הפרגיות בשכבה אחת ,
מפזרים מלמעלה על כל פרגית את התבלינים מעט פפריקה , פלפל שחור, חוואג' למרק ומלח, הופכים את הפרגיות ומפזרים את התבלינים גם על הצד השני ,
מפזרים את טבעות הבצל על פני כל הפרגיות  ומזלפים מעט רוטב צ'ילי על כל פרגית , מטפטפים על כל הפרגיות את 2 כפות השמן שנשארו .
אפשר להכין את התבנית כמה שעות קודם ולשמור במקרר (מכוסה בשקית נילון ) עד לצלייה.

צלייה: לחמם תנור ל-200 מעלות להניח על תבנית הפרגיות נייר אפייה ולצלות כ-1/2 שעה (עד שכמעט כל הנוזלים מתאדים)לאחר מכן להסיר את נייר האפייה לקבלת צבע יפה ( בערך 1/4 שעה ).

להגיש חם.










אין תגובות: