יום שני, 1 באוגוסט 2011

פיצה ביתית

הכמות ל- 4 פיצות גדולות
החומרים לציפוי הפיצה
500 גרם גבינה צהובה מגורדת
1 קופסה פטריות טריות/משומרות
1 קופסה תירס
1 בצל פרוס לטבעות
זיתים
גבינה בולגרית
החומרים לבצק: 1 קילו קמח
25 גרם שמרים טריים 
(חצי קובייה)+ 1/2 כוס מים + 1 כפית סוכר
2.1/2 כוסות מים פושרים
2 כפות דבש/סוכר
2 חלמונים (צהוב)
כף מלח
1/2 כוס שמן זית
החומרים לרוטב: 800 גרם עגבניות מקולפות טריות
(אפשר גם שלמות מקולפות מקופסה)
1 בצל קצוץ קטן
1 שן שום (כתוש)
 1 כפית אורגנו
מלח לפי הטעם
1 כף סוכר
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מים
אופן ההכנת הבצק:
לשים בקערית את השמרים + חצי כוס מים+ כפית סוכר ולערבב עד להמסת השמרים להניח בצד ל-10 דקות (עד שנוצרות בועות )
לשים את הקמח בקערת מיקסר עם וו לישה להוסיף את המלח ולערבל דקה ולהפסיק להוסיף את הדבש, השמן, החלמונים, הסוכר, המים, ותערובת השמרים ולערבל במיקסר במהירות בינונית למשך 10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וקצת דביק.
מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח (אני מניחה בתוך המיקרוגל כשהוא כבוי זה פועל כמו תא תפיחה ).
אופן הכנת הרוטב:לשים בסיר שמן ובצל ולטגן עד להזהבה, להוסיף את השום והעגבניות ולטגן מעט להוסיף את המים והתבלינים ולבשל על אש בינונית / נמוכה עד שהרוטב מסמיך כ- 1/2 שעה  לטעום ולשפר תיבול לפי הטעם (אני מכינה את הרוטב יום לפני ושומרת במקרר).
הרכבת הפיצה:
לחמם תנור לחום 200 מעלות.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים, על גבי נייר אפיה מפזרים קמח ומרדדים 1/4 מכמות הבצק למרובע דק מאוד  (הבצק תופח בזמן האפיה )להעביר את הבצק המרודד לתבנית של תנור (עם נייר אפיה ) לחורר חורים בכל הבצק בעזרת מזלג , למרוח 1/4 מכמות הרוטב על גבי כל הבצק , לפזר 1/4 מכמות הגבינה הצהובה , לפזר את התוספות שאוהבים ולהכניס לתנור החם, לתא התחתון ביותר. לאפות כ-20 דקות עד שהפיצה משחימה, בתאבון
בכל חופש גדול אני נוהגת להכין עם הילדים שלי אופק ורון את הפיצות הנ"ל אנו מכינים את הבצק והרוטב והם מכינים את הפיצות האישיות שלהם כולל כל התוספות האהובות בילוי נהדר לילדים. 





 

אין תגובות: