עוגה חגיגית וטעימה מאוד
תבנית 24
בסיס:
2 ביצים
2 כפות אגוזי לוז טחונים
1/2 כוס קמח
1/2 כוס סוכר
1/2 אבקת אפיה
1 כף שמן
מרנג אגוזי לוז:
3 חלבונים
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס אבקת סוכר
1/2 כוס אגוזי לוז קלויים וטחונים
למוס:
250 גרם שוקולד לבן
2 שמנת מתוקה
פרלין :
120 גרם אגוזי לוז קלויים
2/3 כוס סוכר
1 כף מים
אופן הכנה:
יום לפני הכנת העוגה: לשים בסיר קטן , 1 שמנת מתוקה + 250 גרם שוקולד לבן וחצי כפית נס קפה לחמם על הגז עד שהשוקולד נמס והתערובת אחידה , לקרר מעט ולהכניס למקרר מכוסה לפחות ל-12 שעות.
בסיס:
להקציף ביצים (שלמות) להוסיף את הסוכר בהדרגה ואת האבקת האפיה עד שמתקבלת תערובת בהירה ואורירית , מוספים ידנית את הקמח והאגוזים ומערבבים בתנועות עדינות על מנת לא לשבור את הקצף עד לקבלת בלילה אחידה.
לשמן אאת תבנית האפיה לפזר את התערובת בצורה אחידה ולאפות בחום 180 מעלות כ-14 דקות או עד שהמאפה מזהיב (או עד שקיסם שננעץ יוצא נקי)
מרנג אגוזים: להקציף את החלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה
להוסיף ידנית את האגוזים ואבקת הסוכר ולערבב בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה .
לשים על תבנית תנור נייר אפייה לצייר בעיפרון עיגול בקוטר 24 (אפשר עם צלחת ) ולמרוח את מרנג האגוזים בצורה אחידה על כל העיגול, להכניס לתנור בחום 110 מעלות ל-1.1/2 שעות , להוציא ולקרר.
לפרלין :
לשמן נייר אפיה בשמן ולפזר את אגוזי הלוז להניח בצד,
במחבת לשים את הסוכר וכף מים להמיס עד לקבלת קרמל זהוב, זה נעשה בשלבים, בהתחלה מתקבלים גבישי סוכר ואז לאט לאט הסוכר נמס ומתקבל הקרמל ,( צריך להשגיח כי זה נשרף מהר), להסיר מהאש (זהירות רותח ) ולשפוך על האגוזים שהנחנו בצד לצנן (בערך שעה וקצת) לאחר הקרור יש לשבור גס את הפרלינים שנוצרו ולטחון גס, מתקבלת תערובת זהובה של אגוזים מסוכרים.
למוס: בקערת המיקסר לשים את תערובת השוקולד והשמנת שהכנו יום לפני , להוסיף את השמנת הנוספת ולהקציף עד לקבלת קרם אורירי (לא להקציף יותר מידי ).
הרכבת העוגה :
מורחים 1/3 מכמות הקרם על גבי הבסיס, מניחים את המרנג על הקרם, מורחים את המוס שנשאר (אפשר להשאיר מעט לקישוט לא חייבים) מפזרים מהפרלין להכנו שומרים במקרר כ-12 שעות עד להגשה (אפשר לשים כ-2 שעות במקפיא ו-3 שעות במקרר).
בתאבון .....
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה