המתכון נלקח מעיתון לאשה, עוגה ב-5 דקות וטעימה מאודדד!!!! לא לוותר על המרציפן הוא מוסיף טעם נימוח של שקדים.
תבנית 26
חומרים:2 כפות סוכר
1 צנצנת דובדבנים חמוצים (680 גרם) מסוננת.

3/4 כוס סוכר
2/3 כוס חלב
100 גרם חמאה מומסת, לא חמה
1 כפית תמצית וניל
1 כוס (160 גרם) מרציפן גולמי חתוך לקוביות קטנות
1 כף מיץ לימון
2 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
1/8 כפית מלח
לפזר 2 כפות סוכר ולסדר את הדובדבנים בשכבה אחת על גבי התבנית ( את הדובדבנים הנותרים לחצות לשנים ולהניח בצד אני השארתי בערך כוס)
לשים בקערה את הביצה והסוכר ולטרוף היטב לבלילה תפוחה ובהירה. להוסיף את החלב, החמאה ותמצית הוניל,
לטרוף עד אשר הבלילה אחידה.
מוסיפים את המרציפן ומיץ הלימון ומערבבים.
מוסיפים את הקמח, אבקת האפיה, הסודה לשתיה ואת המלח ומערבבים עד שמתקבלת עיסה אחידה ולא יותר.
מוסיפים את הדובדבנים הנותרים ומערבבים קצת, לפיזור אחיד.
יוצקים את העיסה על הדובדבנים ואופים כ-40 דקות בחום 180 עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
מצננים כ-10 דקות, הופכים את התבנית על צלחת ההגשה, מחלצים את התבנית, מסירים את הנייר ומגישים.
אני פיזרתי מעט אבקת סוכר לפני ההגשה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה