המתכון נלקח מאתר בצק אלים (אתר מצויין!! שאומץ ממגזין בון הפטיט ) אני יכולה לומר שהילדים שלי מכורים לעוגה השטוחה והדביקה שמזכירה מאוד את ממתק ה-TWIX המקורי :
תבנית מלבנית (חד פעמית קטנה גודל A4)
מעבירים למקפיא ל-15 דקות, לאחר מכן אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהבסיס מזהיב, מוצאים ומקררים.
לשכבת הטופי:
1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)
חצי כוס סוכר חום
90 גרם חמאה
כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
שמים בקלחת את החלב המרוכז,הסוכר, החמאה ותמצעת הוניל , מבשלים על הגז תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך (זהירות זה רותח מהר)
מקררים מעט ושופכים על הבסיס הקר, להכניס למקרר לשעתיים בערך עד שהטופי מתקרר ,כשהטופי קר להכין את הציפוי :
ציפוי השוקולד:
170 גרם שוקולד מריר
3 כפות שמנת מתוקה
הוספתי 1 כף חלב וכפית חמאה
אופן הכנה:
בקערית למקרוגל שמים את כל חומרי הציפוי ומחממים כ-2 דקות עד שהשוקולד נמס והרוטב אחיד ( במידה והציפוי סמיך מידי מוסיפים עוד כף חלב.)
שופכים את ציפוי השוקולד על גבי הטופי ומכניסים לקרור ל-3 שעות.
לחתוך למלבנים ולהטענג!!!!
תבנית מלבנית (חד פעמית קטנה גודל A4)
- לשכבת הבצק הפריך:
- 1 כוס קמח
- חצי כוס סוכר חום
- 2 כפיות קורנפלור
- רבע כפית מלח
- 110 גרם חמאה (+ 90 גרם לטופי סה"כ 200 גרם להכל)
- 1 כף מי קרח
- 1 חלמון של ביצה
מעבירים למקפיא ל-15 דקות, לאחר מכן אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהבסיס מזהיב, מוצאים ומקררים.
הוספתי 1 כף חלב וכפית חמאה
אופן הכנה:
בקערית למקרוגל שמים את כל חומרי הציפוי ומחממים כ-2 דקות עד שהשוקולד נמס והרוטב אחיד ( במידה והציפוי סמיך מידי מוסיפים עוד כף חלב.)
שופכים את ציפוי השוקולד על גבי הטופי ומכניסים לקרור ל-3 שעות.
לחתוך למלבנים ולהטענג!!!!
- אופן הכנה:
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה