יום שישי, 12 באוגוסט 2011

עוגת TWIX

המתכון נלקח מאתר בצק אלים (אתר מצויין!! שאומץ ממגזין בון הפטיט ) אני יכולה לומר שהילדים שלי מכורים לעוגה השטוחה והדביקה שמזכירה מאוד את ממתק ה-TWIX המקורי :




תבנית מלבנית (חד פעמית קטנה גודל A4)
  • לשכבת הבצק הפריך:
  • 1 כוס קמח
  • חצי כוס סוכר חום
  • 2 כפיות קורנפלור
  • רבע כפית מלח
  • 110 גרם חמאה (+ 90 גרם לטופי סה"כ 200 גרם להכל)
  • 1 כף מי קרח
  • 1 חלמון של ביצה
אופן הכנה: שמים את חומרי הבצק בקערה ומערבבים בעזרת מזלג עד שנוצרים פרורים בלבד, מעבירים לתבנית האפיה ומשטחים .
מעבירים למקפיא ל-15 דקות, לאחר מכן אופים בחום 180 מעלות כ-20 דקות או עד שהבסיס מזהיב, מוצאים ומקררים.


  • לשכבת הטופי:




  • 1 פחית חלב מרוכז (400 גרם)




  • חצי כוס סוכר חום




  • 90 גרם חמאה




  • כפית תמצית וניל








  • אופן הכנה:




  • שמים בקלחת את  החלב המרוכז,הסוכר, החמאה ותמצעת הוניל , מבשלים על הגז תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס והרוטב מסמיך (זהירות זה רותח מהר)




  • מקררים מעט ושופכים על הבסיס הקר, להכניס למקרר לשעתיים בערך עד שהטופי מתקרר ,כשהטופי קר להכין את הציפוי :




  • ציפוי השוקולד:




  • 170 גרם שוקולד מריר




  • 3 כפות שמנת מתוקה



  • הוספתי 1 כף חלב וכפית חמאה

    אופן הכנה:
    בקערית למקרוגל שמים את כל חומרי הציפוי ומחממים כ-2 דקות עד שהשוקולד נמס  והרוטב אחיד ( במידה והציפוי סמיך מידי מוסיפים עוד כף חלב.)
    שופכים את ציפוי השוקולד על גבי הטופי ומכניסים לקרור ל-3 שעות.
    לחתוך למלבנים ולהטענג!!!!

    • אופן הכנה:

    אין תגובות: