הניחוח של עוגיות חמאה עם אגוזי הלוז והשקדים הוא פשוט מדהים והטעם משגע וכשמדובר בעוגיות של 10 דקות הכנה זה מתכון מנצח.
כ-25 עוגיות
חומרים:
1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים/טחונים גס (לא קלויים)
1/2 כוס שקדים קצוצים/(טחונים גס (לא קלויים)
1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים/טחונים גס (לא קלויים)
1/2 כוס שקדים קצוצים/(טחונים גס (לא קלויים)
1 חלמון ביצה (צהוב)
1/4 כוס שמן
2.1/4 כוסות קמח (כוס חד פעמית)1/4 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
1/2 שקית אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
אופן הכנה:
1. לערבב בקערה את כל החומרים בעזרת מזלג עד לקבלת בצק אחיד (לא לערבב יותר מידי)
2. כסות בנילון נצמד ולהניח במקפיא ל- 10 דקות3. להוציא מהמקפיא לקחת חתיכות מהבצק בגודל של כדור פינג פונג ולהניח בצלחת,
4. ליצור נקניק מכל עיגול ולעגל אותו לצורת פרסה ולהניח על גבי נייר אפיה בתבנית של התנור
4. ליצור נקניק מכל עיגול ולעגל אותו לצורת פרסה ולהניח על גבי נייר אפיה בתבנית של התנור
להכין את כל העוגיות בצורה הזו (להניח אותם בתבנית עם מרווחים של 5 ס"מ ) להכניס את התבנית למקרר ל-10 דקות לפני האפיה, לאחר מכן לחמם תנור ל-180 מעלות ולאפות כ-10 דקות עד שהעוגיות מזהיבות בצדדים ,
להוציא מהתנור ולקרר (כשהעוגיות חמות הן מתפרקות! לא לגעת בהם עד לקרור ).לפזר אבקת סוכר לפני ההגשה (אפשר להקפיא את העוגיות לאחר שהתקררו ולשלוף בעת הצורך כמובן להפשיר בטמפרטורת החדר כחצי שעה)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה