חומרים לבסיס:(תבנית 26 או 28 נשלפת )
100 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים (צהוב)
אופן הכנה: לשים בקערה את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פרורים בלבד (לא ללוש בידיים) לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.
חומרים לקרם הגבינה:
250 גרם גבינה לבנה 5%
1 שמנת מתוקה
1 שמנת חמוצה (אפשר 9%)
1 איסטנט פודינג בטעם וניל1/2 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
אופן הכנה: בקערה שמים: גבינה+ שמנת חמוצה+ סוכר+ תמצית וניל ומערבבים עם כף עד שלא מרגישים את הסוכר.
בקערה נוספת (להקצפה) שמים: שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב +אינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקרם יציב .
מערבבים את שני הקרמים אפשר במיקסר עד לקבלת מרקם אחיד, לשפוך את הקרם על גבי הבסיס שהתקרר ולהכניס למקרר
מחית דובדבנים
250 גרם דובדבנים טריים מגולענים (רצוי לעשות את הגלעון עם כפפות כי זה מלכלך)
4 כפיות סוכר
2 כפות קונפלור שטוחות
1/2 כוס מים (או3/4)
מיץ מ-1/2 לימון טרי
אופן הכנה :
שמים את הדובדבנים המגולענים בקלחת מוסיפים את המים הסוכר והלימון מביאים לרתיחה על הגז.
בקערית קטנה מדללים את הקונפלור במעט מים קרים עד שאין גושים , מוסיפים את הקונפלור לתערובת הדובדבנים תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה להוריד מהאש ולהניח לקרור לאחר שהמחית קרה לפזר אותה על הקרם בצורה אחידה ולזלול (רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה