יום שישי, 22 ביולי 2011

עוגיות שקדים של אמא מרגו


 

חומרים :
כ-35 עוגיות
צריך לדייק בכמויות (אפשר לעשות הכל עם שקדים)
200 גרם שקדים פרוסים
25 גרם גרעיני חמניה(ללא קליפה ולא קלויים)
25 גרם גרעיני דלעת (ללא קליפה ולא קלויים)
1 חלבון
3/4 כוס סוכר חום (אפשר גם 1/2 כוס )
1 כפית תמצית וניל אמיתית
אופן הכנה:
בקערה שמים חלבון, סוכר ותמצית וניל, מערבבים נמרצות עם כף/מזלג/מטרפה  כ-2 דקות להוסיף את תערובת השקדים והגרעינים ולערבב בעדינות עד שהכל מצופה בבלילה (מקבלים תערובת קצת דביקה ולחה) .
מניחים נייר אפיה על גבי 2 תבניות של תנור, בעזרת כפית לוקחים מהתערובת ומניחים ע"ג נייר האפיה ומשטחים בעדינות ( ראה תמונה )
אין צורך במרווחים גדולים בין עוגיה לעוגיה (הכמות שנכנסת לתוך כפית היא הגודל הרצוי של העוגיות)
אופים בחום 180  מעלות כ-15-20 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות .
מוצאים מהתנור ומניחים לעוגיות להתקרר לפני שמוצאים אותם מהתבנית (כשהם חמות הם עלולות להתפרק)
זהירות ממכר!!!!

אין תגובות: