יום שני, 25 ביולי 2011

עוגת גבינה פירורים

תבנית קפיצית קוטר 26 
חומרים לבסיס:
1.1/2 כוסות קמח תופח
1/3 כוס סוכר,
 150 גרם חמאה,
 3 חלמונים(צהוב )
אופן הכנה :
לערבב הכל עם מזלג עד שנוצרים פרורים בלבד , לשטח 2/3 מהבצק על תבנית 26 או מלבנית חד פעמית הבינונית את ה-1/3 הנותר לשטח כמו פיתה (לא דק)  על תבנית קטנה ולאפות ביחד בחום בינוני עד שמזהיב, להוציא מהתנור ולקרר
חומרים למלית :
1 שמנת מתוקה ,
 500 גרם גבינה לבנה 5% ,
100 גרם שמנת חמוצה (חצי מיכל)
1 איסטנט פודינג וניל 
3/4 כוס סוכר
אופן הכנה:
להקציף שמנת מתוקה עם מחצית מהאיסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצפת יציבה.
לשים בקערה גבינות, שמנת חמוצה וסוכר, להקציף מעט ולהוסיף את יתרת האיסטנט פודינג שנותרה עד שמתקבלת בלילה חלקה , להוסיף את הקצפת לקערת הגבינות ולהקציף  עד שהתערובות התאחדו , לשים את הקרם שנוצר על הבסיס שהתקרר , לפורריים לפרורים את 1/3 הבצק שאפינו בנפרד ולפזר על העוגה בצורה אחידה לקרר היטב לפני ההגשה
(רצוי להכין את העוגה לילה מראש).






אין תגובות: