מתכון: ל-4 רולדות פרג ותמרים
3 חלמונים (צהוב בלבד)
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1/2 כפית מלח
חצי גביע שמנת חמוצה
25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס חלב
2- 2.5 כוסות מים פושרים כמה שנכנס לבצק רך מאוד וקצת קצת דביק
אופן הכנה: לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולערבב עם וו הלישה כ-10 דקות עדל לקבלת בצק רך מאוד וקצת קצת דביק לכסות את הקערה במגבת ולהניח במקום חמים (אני מניחה במיקרוגל )עד להכפלת נפחו.
לאחר שהבצק תפח מחלקים אותו ל-4 חלקים פותחים כל חלק ע"ג נייר אפייה לצורת מלבן דק מורחים 1/4 מכמות ממרח התמרים שנותר על כל הבצק ו- 1/4 מכמות ממילוי הפרג, מגלגלים את המלבן לקבלת גליל ארוך, חוצים עם סכין את הגליל באמצע ל-2 חלקים וקולעים צמה, מניחים על גבי התבנית ומשאירם לתפיחה נוספת, מורחים בעדינות חלמון ביצה ואופים בחום 180 מעלות כ-35 דקות עד שהמאפה זהוב היטב.(אני שמה תבנית עם מים רותחים בתנור כך שהרולדות יוצאות יותר עסיסיות)
מילוי תמרים ופרג100 גרם חמאה
2 כפות ממרח תמרים
2 כפות דבש
3/4 כוס חלב
250 גרם פרג טרי (טחון במקום לא משקית)
לשים את כל החומרים בקלחת ולחמם על הגז עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה והניח לקרור
זיגוג
2 כפות כפות סוכר
1/4 כוס מים
ממיסים במיקורגל כ-7 דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור יש להבריש אותם בסירופ/זיגוג שנוצר לקבלת מראה מבריק ומגרה2 כפות כפות סוכר
1/4 כוס מים
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה