יום ראשון, 17 ביולי 2011

קראנץ שמרים פרג ותמרים

מתכון: ל-4 רולדות פרג ותמרים
בצק שמרים:1 ק"ג קמח



3 חלמונים (צהוב בלבד)
1/2 כוס שמן
1/2 כוס סוכר
2 כפיות תמצית וניל איכותית
1/2 כפית מלח
חצי גביע שמנת חמוצה
25 גרם שמרים טריים
1/2 כוס חלב
2- 2.5 כוסות מים פושרים כמה שנכנס לבצק רך מאוד וקצת קצת דביק
אופן הכנה: לשים את כל חומרי הבצק בקערת מיקסר ולערבב עם וו הלישה כ-10 דקות עדל לקבלת בצק רך מאוד וקצת קצת דביק לכסות את הקערה במגבת ולהניח במקום חמים (אני מניחה במיקרוגל )עד להכפלת נפחו.
לאחר שהבצק  תפח מחלקים אותו ל-4 חלקים פותחים כל חלק ע"ג נייר אפייה לצורת מלבן דק מורחים 1/4 מכמות ממרח התמרים שנותר על כל הבצק ו- 1/4 מכמות ממילוי הפרג, מגלגלים את המלבן לקבלת גליל ארוך, חוצים עם סכין את הגליל באמצע ל-2 חלקים וקולעים צמה, מניחים על גבי התבנית ומשאירם לתפיחה נוספת, מורחים בעדינות חלמון ביצה ואופים בחום 180 מעלות כ-35 דקות עד שהמאפה זהוב היטב.(אני שמה תבנית עם מים רותחים בתנור כך שהרולדות יוצאות יותר עסיסיות)
מילוי תמרים ופרג
100 גרם חמאה 
2 כפות ממרח תמרים
2 כפות דבש
3/4 כוס חלב
250 גרם פרג טרי (טחון במקום לא משקית)
לשים את כל החומרים בקלחת ולחמם על הגז עד שהחמאה נמסה והתערובת אחידה והניח לקרור


ביתרת ממרח התמרים נשתמש בעת מילוי הרולדות.


זיגוג
2 כפות  כפות סוכר
1/4 כוס מים
ממיסים במיקורגל כ-7 דקות כשהעוגות יוצאות מהתנור יש להבריש אותם בסירופ/זיגוג שנוצר לקבלת מראה מבריק ומגרה

אין תגובות: