חומרים:
תבנית תנור
1 חבילה בצק פילו
חומרים למלית:
1/2 ק"ג אגוזי מלך
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1 כוס סוכר
1 חלבון ביצה
2 כפות מים
אופן הכנה:
טוחנים במג'ימיקס 1 כוס סוכר עם 1 כוס אגוזים כ-1 דקה, להוסיף את יתרת האגוזים ולטחון גס (לא ליצור מחית )
להעביר את האגוזים שטחנו לקערה ולהוסיף את התבלינים, חלבון הביצה, והמים, נוצרת לנו תערובת לחה להניח בצד.
סירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כפית לימון
אופן הכנה:
לשים בקלחת את הסוכר והמים להביא לרתיחה (לערבב מדי פעם ), מרגע הרתיחה לבשל על אש גבוהה 5 דקות נוספות
ולהסיר מהאש להניח לקרור.
אופן הכנה:
אין צורך לפחד לעבוד עם בצק פילו זה באמת קל, יש להפשיר אותו במקרר ולהוציא אותו מהאריזה סמוך לעשיית הבקלאווה .
פותחים את חבילת הפילו ומברישים בשמן (עדיף בעזרת מברשת סיליקון) את העלה הראשון ומניחים בתבנית,
מברישים בשמן את העלה השני ומניחים על העלה הראשון ממשיכים כך עד למחצית כמות העלים בחבילה (בערך 7 עלים )
מפזרים את תערובת האגוזים שהכנו בצורה שווה על גבי כל הבצק, להבריש דף פילו ולשים מעל תערובת האגוזים,
להמשיך להבריש ולהניח את כל דפי הפילו (אחד אחד) עד שמסיימים את כל החבילה .
לפני האפיה חותכים את הבקלאווה לריבועים (צריך לחתוך היטב) לאפות בחום 180 מעלות כ-25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב/חום .
כשהמאפה יוצא מהתנור יש לפזר מעל בעזרת כף את הסירופ שהתקרר (אני משאירה קצת סירופ לפיזור נוסף בזמן ההגשה) תהנו.....
תבנית תנור
1 חבילה בצק פילו
חומרים למלית:
1/2 ק"ג אגוזי מלך
1/2 כפית הל טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית ציפורן
1 כוס סוכר
1 חלבון ביצה
2 כפות מים
אופן הכנה:
טוחנים במג'ימיקס 1 כוס סוכר עם 1 כוס אגוזים כ-1 דקה, להוסיף את יתרת האגוזים ולטחון גס (לא ליצור מחית )
להעביר את האגוזים שטחנו לקערה ולהוסיף את התבלינים, חלבון הביצה, והמים, נוצרת לנו תערובת לחה להניח בצד.
סירופ:
2 כוסות סוכר
2 כוסות מים
1 כפית לימון
אופן הכנה:
לשים בקלחת את הסוכר והמים להביא לרתיחה (לערבב מדי פעם ), מרגע הרתיחה לבשל על אש גבוהה 5 דקות נוספות
ולהסיר מהאש להניח לקרור.
אופן הכנה:
אין צורך לפחד לעבוד עם בצק פילו זה באמת קל, יש להפשיר אותו במקרר ולהוציא אותו מהאריזה סמוך לעשיית הבקלאווה .
פותחים את חבילת הפילו ומברישים בשמן (עדיף בעזרת מברשת סיליקון) את העלה הראשון ומניחים בתבנית,
מברישים בשמן את העלה השני ומניחים על העלה הראשון ממשיכים כך עד למחצית כמות העלים בחבילה (בערך 7 עלים )
מפזרים את תערובת האגוזים שהכנו בצורה שווה על גבי כל הבצק, להבריש דף פילו ולשים מעל תערובת האגוזים,
להמשיך להבריש ולהניח את כל דפי הפילו (אחד אחד) עד שמסיימים את כל החבילה .
לפני האפיה חותכים את הבקלאווה לריבועים (צריך לחתוך היטב) לאפות בחום 180 מעלות כ-25-30 דקות או עד שהמאפה זהוב/חום .
כשהמאפה יוצא מהתנור יש לפזר מעל בעזרת כף את הסירופ שהתקרר (אני משאירה קצת סירופ לפיזור נוסף בזמן ההגשה) תהנו.....
תגובה 1:
מעדן.זהו ממתק עירקי מענג.
הוסף רשומת תגובה