
חומרים לבסיס:(תבנית 26 )
100 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים (צהוב)
אופן הכנה: לשים בקערה את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פרורים בלבד (לא ללוש בידיים) לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.
חומרים לקרם הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה 5%
1 שמנת מתוקה
100 גרם שמנת חמוצה (אפשר 9%)
1 איסטנט פודינג בטעם וניל
1/2 כוס חלב
3/4 כוס סוכרכפית תמצית וניל
אופן הכנה: בקערה שמים: גבינה+ שמנת חמוצה+ סוכר+ תמצית וניל ומערבבים עם כף עד שלא מרגישים את הסוכר.
בקערה נוספת (להקצפה) שמים: שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב +אינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקרם יציב .
מערבבים את שני הקרמים אפשר במיקסר עד לקבלת מרקם אחיד, לשפוך את הקרם על גבי הבסיס שהתקרר ולהכניס למקרר
מחית פסיפלורה:
6-7 פסיפלורה מסונונת מגרעינים
1 כף גרעיני פסיפלורה
3 כפיות סוכר
2 כפיות קונפלור
1/2 כוס מים
אופן הכנה :3 כפיות סוכר
2 כפיות קונפלור
1/2 כוס מים
שמים את נוזל הפסיפלורה המסונן בקלחת מוסיפים את המים הסוכר והלימון מביאים לרתיחה על הגז.
בקערית קטנה מדללים את הקונפלור במעט מים קרים עד שאין גושים , מוסיפים את הקונפלור לתערובת הפסיפלורה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה להוריד מהאש להוסיף את 1 כף גרעיני פסיפלורה ולהניח לקרור לאחר שהמחית קרה לפזר אותה על הקרם בצורה אחידה ולזלול (רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה)

2 תגובות:
תודה על המתכון.
אני רוצה להכין עוגה ע"פ המתכון שלך.... אך איני סומך על המשקל בכפות/כפיות/כוסות.
מנסיוני מתכונים מדוייקים מצליחים.
את יכולה לתת משקלים לרכיבי המתכון??
תודה לך שמחה שאהבת את המתכון אבל לצערי אף פעם לא שקלתי את הכמויות אני משתמשת בכוס חד פעמית שתיה קרה (הפשוטות ) ומניסיון זה תמיד מצליח מקווה שעזרתי שיהיה בהצלחה (לא לחשוש זו עוגה קלה להכנה וטעימה!!
סיגל
הוסף רשומת תגובה