יום רביעי, 20 ביולי 2011

עוגת גבינה עם מחית פסיפלורה

עוגת גבינה עם מחית פסיפלורה 
חומרים לבסיס:(תבנית 26 )

100 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים (צהוב)
אופן הכנה: לשים בקערה  את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פרורים בלבד (לא ללוש בידיים) לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.
חומרים לקרם הגבינה:
 500 גרם גבינה לבנה 5%
1 שמנת מתוקה
100 גרם שמנת חמוצה (אפשר 9%)
1 איסטנט פודינג בטעם וניל
1/2 כוס חלב
3/4 כוס סוכר
כפית תמצית וניל
אופן הכנה: בקערה שמים: גבינה+ שמנת חמוצה+ סוכר+ תמצית וניל ומערבבים עם כף עד שלא מרגישים את הסוכר.
בקערה נוספת (להקצפה) שמים: שמנת מתוקה 1/2 כוס חלב +אינסטנט פודינג וניל ומקציפים לקרם יציב .
מערבבים את שני הקרמים אפשר במיקסר עד לקבלת מרקם אחיד, לשפוך את הקרם על גבי הבסיס שהתקרר ולהכניס למקרר
מחית פסיפלורה:
 6-7 פסיפלורה מסונונת מגרעינים
1 כף גרעיני פסיפלורה
3 כפיות סוכר
2 כפיות קונפלור
1/2 כוס מים
אופן הכנה :
שמים את נוזל הפסיפלורה המסונן בקלחת מוסיפים את המים הסוכר והלימון מביאים לרתיחה על הגז.
בקערית קטנה מדללים את הקונפלור במעט מים קרים  עד שאין גושים , מוסיפים את הקונפלור לתערובת הפסיפלורה תוך כדי בחישה עד שהתערובת מסמיכה להוריד מהאש להוסיף את 1 כף גרעיני פסיפלורה ולהניח לקרור לאחר שהמחית קרה לפזר אותה על הקרם בצורה אחידה ולזלול (רצוי להכין את העוגה יום לפני ההגשה)

2 תגובות:

yoel אמר/ה...

תודה על המתכון.
אני רוצה להכין עוגה ע"פ המתכון שלך.... אך איני סומך על המשקל בכפות/כפיות/כוסות.
מנסיוני מתכונים מדוייקים מצליחים.
את יכולה לתת משקלים לרכיבי המתכון??

סיגל ברמר אמר/ה...

תודה לך שמחה שאהבת את המתכון אבל לצערי אף פעם לא שקלתי את הכמויות אני משתמשת בכוס חד פעמית שתיה קרה (הפשוטות ) ומניסיון זה תמיד מצליח מקווה שעזרתי שיהיה בהצלחה (לא לחשוש זו עוגה קלה להכנה וטעימה!!
סיגל