יום שלישי, 19 ביולי 2011

עוגיות שקדים מרוקאיות (אנאדל)

כ-50 עוגיות
חומרים למילוי: מרציפן
5 כוסות שקדים כ-1/2 ק"ג  ללא קליפה
(משרים את השקדים במים רותחים
 עד שהקליפה יוצאת בקלות,
 לקלף ולייבש את השקדים)
2 כוסות סוכר
אופן הכנה: לטחון את השקדים במעבד מזון
להוסיף את הסוכר ולטחון שוב עד לקבלת מרציפן
אפשר להכין מראש ולשמור במקרר

תחתית בצק:
3 כוסות קמח(אולי קצת יותר כמה שנכנס)
4 חלמונים
1 כף סוכר
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מים פושרים
אופן הכנה:
בקערה שמים חלמונים שמן מים סוכר
מערבבים ומוסיפים בהדרגה את הקמח
עד לקבלת בצק אחיד ולא דביק.
מחלקים ל-2  כדורים ומניחים בצד ל-30דקות

המשך מילוי :
2 חלמונים
1 ביצה
גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
1/2 שקית אבקת אפיה
אופן הכנה :
מקציפים את החלמונים והביצה ואבקת האפיה במיקסר
מוסיפים ידנית  את המרציפן וגרידת הלימון ומערבבים בעדינות
יוצרים כדורים בגודל כדור פינג פונג .ומניחים בצד

המשך תחתיות הבצק:
לוקחים כל כדור בצק ומרדדים אותו לעלה דק
(אני משתמשת במכונת פסטה ידנית קודם בעובי 7 ושוב בעובי 3 )
קורצים עיגולים בעזרת כוס גדולה ומניחים בצד ליבוש קל כ-7 דקות ואז הופכים לצד השני ל-5 דקות

הרכבת העוגיות: לוקחים עיגול בצק מניחים במרכזו כדור מרציפן ובעזרת הידיים יוצרים צורה של כוכב מלא מרציפן
(צובטים את הקצבות וממלאים אותם במרציפן (ראה צילום של העוגיות)
אם יש לכם תבניות קטנות בצורת פרח : שמים עיגול בצק בתוך התבנית מוסיפים את כדור המרציפן מסדרים אותו שיכסה את כל התבנית  מפזרים סוכריות צבעוניות קטנות מסדרים בתבנית אפיה  ואופים בחום 180 מעלות עד שהעוגיות מזהבות והבצק זהוב שחום.





2 תגובות:

מתן בר אמר/ה...

נראה טעים אמא שלי אהבה את האתר

אני יכין את זה :)

אנונימי אמר/ה...

נראה טעים אמא שלי אהבה את האתר,

אני יכין את זה :)