יום שישי, 28 בספטמבר 2012

עוגת באונטי שוקולד קוקוס בגרסת פרווה



לכל אוהבי ממתק הבאונטי (הממתק האהוב עלי ) זו עוגה בשבילכם עוגה טעימה עסיסית ומתוקה רצוי לאכול במנות קטנות העוגה נהדרת בגרסת הפרווה


חומרים לבסיס (לתבנית 26 ס"מ):
4 ביצים, מופרדות
חצי כוס קקאו
1 כוס סוכר
1 שקית אבקת אפייה

לקרם קוקוס:
2.3/4 כוסות קוקוס (כוס חד פעמית שתיה קרה )
1 כוס חלב קוקוס
1 כוס סוכר
75 גרם מחמאה

לציפוי:
120 גרם שוקולד מריר
2-3 כפות חלב קוקוס
1 כפית מחמאה

אופן הכנה:      
                                                                
מקציפים את החלבונים וכוס סוכר לקצף יציב.
מערבבים את החלמונים עם אבקת האפייה, ומקפלים לתוך הקצף. מוסיפים גם את הקקאו  (רצוי להעביר את הקקאו דרך מסננת כדי שלא יהיו גושים בתערובת ), ומערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה חלקה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות, יוצקים את הבסיס לתבנית משומנת, ואופים כ-25 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש. מקררים, העוגה צונחת זה בסדר.

מכינים קרם קוקוס: שמים את כל החומרים בסיר קטן על אש בינונית, ומערבבים עד שהמחמאה נמסה מצננים מעט . ומורחים על הבסיס הקר.


מכינים את הציפוי: ממיסים במיקרוגל או בסיר כפול את השוקולד עם המחמאה וחלב הקוקוס , עד שנוצרת תערובת חלקה. מצפים את העוגה בשוקולד, מקררים לילה במקרר



 




 
 

2 תגובות:

מיכל אמר/ה...

עוגה מדהימה, טעימה וקלה! מתאימה גם לפסח :)

סיגל ברמר אמר/ה...

תודה מיכל שמחה שאהבת
יש לי בלוג נוסף יותר פעיל אשמח אם תכנסי ותתרשמי, אני מצרפת קישור http://www.tapuz.co.il/blog/net/userblog.aspx?foldername=SIGALB18

תודה ושבוע נפלא
סיגל