יום שבת, 29 בספטמבר 2012

`



מאפה של בורגול ,במילוי בשר טחון ובצל אפשר להוסיף צנוברים קלויים למילוי , המאפה טעים וריחני  השילוב בין הבורגול לבשר מושלם , רצוי לאכול עם טחינה וסלט עגבניות .


חומרים: תבנית פיירקס מלבנית 30/20
2 כוסות בורגול עבה (כוס חד פעמית שתיה קרה)
3 בצלים גדולים קצוצים
חופן צנוברים קלויים (לא חובה)
400 גרם בשר טחון
1/4 כוס שמן
2 בצלים גדולים מגורדים
2 כפות סולת
1 כף קמח
1 כפית מלח
1כף פפריקה מתוקה
1 כפית בהרת לקובה
3 כפות שמן

אופן הכנה:

להשרות את הבורגול במים (הרבה מים עד לכיסוי הבורגול ויותר) להניח בצד ל-חצי שעה או עד להכפלת הנפח.

לטגן בסיר 3 בצלים קצוצים עם 1/4 כוס שמן, עד להזהבה, להוסיף את הבשר טחון ולטגן עד לשינוי הצבע (לא לייבש את הבשר) להוסיף, 1/4 כפית פלפל שחור, 1/2 כפית בהרת לקובה, 1/2 כפית מלח לערבב ולכבות את האש להוסיף צנוברים (לא חובה )ולהניח בצד לקרור,

לסנן את הבורגול ולשים בקערה, לגרד על הבורגול את 2 הבצלים הגדולים במגרדת גסה (כולל הנוזלים) להוסיף כף פפריקה ,  1/2 כפית  מלח , 1/2 כפית בהרת לקובה , 2 כפות סולת, 1 כף קמח, 2 כפות שמן לערבב

לרפד תבנית מלבנית בנייר אפייה לשמן מעט בשמן , לשפוך מחצית מהבורגול לתבנית ולסדר בשכבה אחידה, לפזר את תערובת הבשר על הבורגול בצורה אחידה , לפזר את יתרת הבורגול על הבשר בשכבה אחידה , לפזר כף שמן קנולה מעל המאפה (או עם ספריי שמן)  לאפות בחום 180 מעלות כ-45 דקות עד להזהבה











אין תגובות: