יום חמישי, 4 באוקטובר 2012

מרנג במילוי גלידת וניל, חלבה וריבת חלב




מרנג במילוי גלידת וניל, חלבה וריבת חלב  מה צריך יותר רק לצלול עם הכפית ולהתענג!!!



חומרים למרנג :כ-24 יחידות
4 חלבונים
1 כוס סוכר
1 כפית חומץ
2 כפיות קורנפלור
1 כפית תמצית וניל אמיתית
שקית זילוף (חד פעמית )
מילוי:
גלידת שמנת וניל איכותית

1 חבילה שערות חלבה
1 צנצנת ריבת חלב
2 כפות מים חמים
שקית זילוף  לא חובה(לריבת חלב )


מרנג אופן הכנה:

להקציף את החלבונים לקצף נוקשה להוסיף בהדרגה את הסוכר עד לקבלת קצף מבריק וקשה, להוסיף 1 כפית חומץ, 1 כפית תמצית וניל, ו 2 כפיות  קורנפלור להקציף דקה נוספת , להעביר את הקצף לשקית זילוף ,
לרפד תבנית של תנור בנייר אפייה לזלף עיגול שטוח ולזלף מצדדיו דפנות ליצירת קערה , אפשר לזלף רק את העיגול,

להכניס לתנור בחום 110 מעלות ל-1.1/4 שעות , לכבות את התנור ולהשאיר את המרנגים בתוכו עד לקרור לאחסן להוציא מנייר האפיה ולאחסן במקרר בקופסה סגורה.


הגשה:
להוסיף לריבת החלב 2 כפות מים רותחים (רק אם משתמשים בכל הצנצנת במידה ולא להוסיף פחות) על מנת לדלל אותה מעט, להכניס את הרוטב שנוצר לשקית זילוף לגזור בקצה חור קטן , לזלף על צלחת ההגשה פסים אלכסונים של ריבת חלב במידה ויש כמה מנות אני מכינה מראש את כל הצלחות ומזלפת עליהם), לשים באמצע הצלחת מרנג, להניח כף של גלידת וניל על המרנג ,להניח חופן של שערות חלבה על הגלידה  לזלף פס נוסף של ריבת חלב ולהגיש מיד. 






אין תגובות: