יום שבת, 20 באוקטובר 2012

עוגת מוס שוקולד לבן ברוטב פטל


עוגת מוס שוקולד לבן ברוטב פטל השילוב בין חמוץ ומתוק אין מילים לתאר את העונג הזה לא להבהל מאורך המתכון העוגה קלה להכנה ויפה להגשה ,מבטיחה שתקצרו הרבה מחמאות.......


חומרים לבסיס:תבנית 26 מתפרקת
100 גרם חמאה
1 כוס קמח תופח
1/3 כוס סוכר
2 חלמונים (צהוב)
אופן הכנה: לשים בקערה את כל החומרים ולערבב עם מזלג עד לקבלת פרורים בלבד (לא ללוש בידיים) לשטח על התבנית ולאפות בחום 180 מעלות כ-20 דקות עד להזהבה להוציא מהתנור ולהניח לבסיס להתקרר.

רוטב  פטל:
1 חבילת פטל קפוא
3 כפות סוכר
2 כפות מיץ לימון
1/2 כוס מים
2 כפיות קורנפלור+1 כף מים

אופן הכנה : בקלחת קטנה לשים פטל קפוא, סוכר, לימון וחצי כוס מים לחמם עד לרתיחה , לערבב את הקורנפלור  עם 1 כף מים לבלילה חלקה ללא גושים, להוסיף לרוטב הפטל תוך כדי בחישה , כשהרוטב מסמיך  לכבות ולקרר.

חומרים למוס:
200 גרם שוקולד לבן
1 מיכל מסקרפונה
2 שמנת מתוקה
4 כפות אינסטנט פודינג (לא את כל החבילה)
3/4 כוס חלב
שקית זילוף חד פעמית + צנטר/פייה לקישוט (איזה שרוצים)

אופן הכנת המוס:
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל (או בקערה חסינת חום מעל סיר עם מים רותחים (בן מארי) עד שהשוקולד נמס(אם משתמשים במיקרוגל לבדוק לאחר דקה כי השוקולד הלבן נשרף מהר) לתת לשוקולד להתקרר מעט כ-10 דקות אבל שישאר במצב נוזלי , להוסיף לשוקולד את גבינת המסקרפונה ולערבב עם כף עד שהמסה אחידה ,

להקציף את שני מיכלי השמנת מתוקה  עם 4 כפות אינסטנט פודינג וניל, ו3/4 כוס החלב לקצף יציב אך לא קשה .

להוסיף את עם תערובת המסקרפונה והשוקולד הלבן לקצף השמנת המתוקה לערבב מעט עם המיקסר עד שהתערובות מתאחדות  להוציא כ-4 כפות קרם לתוך שקית זילוף חד פעמית עם צנטר/פיה בצורת פרח (אני השתמשתי בעגול ) את יתרת הקרם לשפוך על גבי בסיס העוגה  וליישר, לזלף פרחים מסביב כל העוגה לשמור במקרר כ-10 דקות, לאחר ההמתנה להוציא את העוגה  ולפזר עם כף את רוטב הפטל בתוך העוגה (לא על הפרחים ), לשמור במקרר כ-8 שעות לפחות לפני ההגשה (עדיף לילה)





אין תגובות: